OPERAP ietje   RADIO PROGRAMMA bij RTV NH

 

De laatste uitzending van Opera Pietje was op zondag 3 maart 2013. Die dag was tevens het 25-jarig jubileum van het programma.

 

Piet Bos (Opera Pietje) en Stef Lokin ontvingen iedere eerste zondag van de maand gasten uit de wereld van de opera, operette, belcanto en aanverwante genres in het Zaantheater in Zaandam. Ook draaide Opera Pietje platen uit zijn omvangrijke belcanto-collectie.

 

Was het echt de laatste uitzending van Opera Pietje? Ja, helaas wel....

 

Het Zaantheater in Zaandam had het initiatief genomen om Opera Pietje te behouden, niet alleen voor de luisteraars van Radio Noord-Holland, maar ook voor het Zaantheater, de locatie van waaruit het programma Opera Pietje sinds 1999 wordt uitgezonden.

Op zondag 3 februari 2013 was een crowdfunding-actie gestart. Als luisteraars van het programma Opera Pietje en/of bezoekers van de opname in het Zaantheater voldoende geld bijeen zouden brengen zou RTVNH het programma kunnen blijven uitzenden. Helaas is dit niet gelukt.

 

Intussen was er begin 2014 een jaar voorbij, een jaar met een groot gemis... Vandaar dat de Hojotoho Operastudio, Gilbert den Broeder en Pietje de koppen bij elkaar hebben gestoken en zijn gekomen met het nieuwe plan zoals U op de pagina "Opera Pietje is terug" op deze site kunt lezen! Na van 2014 tot voorjaar 2015 in de Nassaukerk in Amtserdam te hebben gestaan, is "Opera Pietje op Zondagmiddag" sinds najaar 2015 in theather de Purmaryn in Purmerend geprogrammeerd.

 

Wij hopen U allemaal weer te mogen begroeten in theather de Purmaryn in Purmerend!

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright: Opera Pietje 2017